Відповіді на поширені запитання

Поширені запитання

Взяти в прокат фототехніку може будь-який громадянин України, якому виповнилося 18 років, який має при собі чинний внутрішній паспорт або ID-картку, який уклав договір прокату та оплатив послуги прокату, і вніс заставу за обладнання.

Для того щоб узяти в прокат фототехніку, необхідно забронювати її на сайті в особистому кабінеті, якщо ви новий клієнт, або іншим зручним для вас способом, наприклад, за телефонами, електронною поштою, Telegram або Viber, зазначеними в розділі Контакти, якщо ви вже співпрацювали з нами раніше. При цьому можливий варіант, що резервованої техніки в наявності не виявиться. Це може статися через те, що техніка періодично виходить з ладу, і деякі фотографи, на жаль, не повертають обладнання вчасно. Просимо вас поставитися з розумінням до подібних ситуацій – ми постараємося підібрати техніку близьку за параметрами, у разі відсутності замовленої. У разі якщо ви забронювали техніку і не з’явилися за нею, не скасувавши бронь – подальше бронювання для вас буде проводитися тільки після 100% передоплати від вартості прокату.

Існує два види договорів прокату: з гарантійним покриттям (заставою) і без застави. Для укладення договору без гарантійного покриття (застави) необхідно заздалегідь (мінімум за 1 добу) до приходу в офіс зареєструватися в особистому кабінеті на сайті. Протягом 24х годин, ми приймемо рішення, чи зможемо ми з вами співпрацювати чи ні, і про суму, в межах якої ви можете орендувати апаратуру, не залишаючи застави. На наше рішення про співпрацю з вами впливає наявність у вас сторінок у соціальних мережах, які підтверджують, що ви професійно займаєтеся фото- і відеозйомкою, і наявності рекомендацій від наших діючих клієнтів. Якщо ж оціночна вартість апаратури виявиться вищою, ніж ваш ліміт, потрібно залишити у нас у заставу тільки різницю між лімітом і оціночною вартістю апаратури. Як гарантійне покриття приймаються тільки гривні. Заставу можна залишити також вашою апаратурою – у цьому разі додатково до договору прокату буде оформлено договір застави на вашу апаратуру. Майте на увазі, що ми не приймаємо документи як заставу. Ми залишаємо за собою право відмовити вам у наданні послуг, якщо у нас є сумніви у вашій благонадійності, що ґрунтуються на даних з відкритих джерел.

Вартість прокату обладнання відображена в прейскуранті. Мінімальний термін прокату товару становить 1 добу (24 години). При прокаті товару на менший термін стягується вартість за мінімальний термін. Час оренди рахується з моменту видачі техніки +30 хв. Тобто, якщо ви взяли техніку о 13.00, то можете повернути її до 13.30 наступного дня. При простроченні повернення, ви повинні будете оплатити оренду за другу добу, за винятком випадків, коли ви повертаєте техніку на 1 або 2 години пізніше. У цьому випадку, якщо на неї відсутня бронь, додаткова плата з вас не стягуватиметься.

Ви можете оплатити техніку як готівкою, так і безготівковим способом. Якщо ви представляєте юридичну особу, ми готові прийняти оплату на розрахунковий рахунок. За необхідності ви можете продовжити термін оренди апаратури. Бажано зробити це завчасно, тому що ми можемо відмовити вам у продовженні, якщо апаратура була заброньована іншим фотографом. У разі якщо ви подовжуєте оренду на термін 2 і більше днів, необхідно протягом доби після закінчення договору оренди оплатити подовження оренди. У разі якщо ви повертаєте техніку раніше передбачуваного терміну оренди, можливе коригування вартості та повернення вам коштів за невикористані дні.

Допускається використання обладнання, взятого в прокат, виключно за призначенням. В іншому випадку можлива поява дефектів. Під час використання обладнання уважно ознайомтеся з рекомендаціями виробника. Адміністрація не несе відповідальності за шкоду, яку ви можете заподіяти собі або третім особам під час використання або невикористання апаратури, взятої в прокат.

Відповідно до Цивільного кодексу України договір прокату укладається тільки в письмовій формі з повним зазначенням техніки та аксесуарів, які ви берете в оренду. Будь ласка, перевіряйте список техніки в додатковій угоді до договору – саме цей документ буде підставою у разі виникнення суперечок про те, чи брали ви в оренду певні комплектуючі. А коли ви повертаєте техніку, підписується Акт приймання, який є для вас обґрунтуванням того факту, що техніку повернуто. Фотопрокат уважно стежить за станом техніки. Якщо Ви виявите дефект, не зазначений в Акті передачі, будь ласка, попросіть вписати його в акт. При цьому певні дефекти вважаються природним зносом і не вказуються в актах – наприклад, потертості корпусу камери та об’єктивів, знос гумового кільця ущільнювача на пило-бризко захищених об’єктивах Canon, класу L. Матриці фотоапаратів проходять регулярне чищення. Коли ви берете техніку в оренду, вам необхідно перевірити її стан і працездатність, оскільки, коли ви будете її повертати, ми так само перевіримо всі найважливіші технічні моменти. Якщо ви повернете непрацездатне обладнання або обладнання з дефектом, вам потрібно буде оплатити його ремонт та інші витрати, тому, будь ласка, поводьтеся з технікою акуратно, не порушуйте правил експлуатації та техніки безпеки. Зверніть увагу: За жодних обставин Фотопрокат не несе відповідальності за шкоду, яка може бути заподіяна вам або третім особам під час використання майна прокату або у зв’язку з цим фактом. Ми також не відшкодовуємо витрати, які можуть у вас виникнути внаслідок використання або невикористання прокатного майна перед третіми особами. Будь ласка, будьте уважні до себе та інших фотографів: повертайте техніку вчасно або попереджайте про продовження заздалегідь, поводьтеся з нею акуратно. Якщо у вас виникають питання щодо використання апаратури, звертайтеся до співробітників прокату.

Все ще потрібна допомога?

Зв'яжіться з нами

Для заповнення цієї форми увімкніть JavaScript у браузері.
Ім’я